Καστοριά: Συγκεντρώσεις σιωπής και διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Ημέρα κινητοποιήσεων η Δευτέρα 3 Μαρτίου στην Καστοριά, με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, που συναντώνται στο ίδιο σημείο. Πολίτες και φορείς καλούν από το μεσημέρι σε διαδοχικές συναντήσεις μπροστά στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς «Μακεδνός» καλεί σε κινητοποίηση-διαμαρτυρία στις 13:00 και σε όλη την διάρκεια της ημέρας, αναφέροντας πως, “δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης και οι πολιτικοί, πρέπει η κοινωνία που διαμορφώσαμε αποδεχόμενοι και θεωρώντας πλέον φυσιολογικά τα ρουσφέτια, τις απευθείας αναθέσεις, τους «κομματικούς» διορισμούς, τον χαρακτηρισμό των απεργιών ως παράνομες, τα μνημόνια, την κλοπή δημοσίου χρήματος, την απαλλαγή υπουργών από τις ευθύνες και αλλά τόσα που δεν χωράνε οι σελίδες να τα γράψουμε, να αλλάξει και για να αλλάξει πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αντιδράσουμε, χθες ήταν τα παιδιά στα Τεμπη αύριο θα είναι τα δικά μας παιδιά”.

Πολίτες της Καστοριάς καλούν στις 14:00 σε μια σιωπηλή συνάντηση. “Η ζωή μας μοιάζει μ ένα τραίνο που.. “πάει κι όπου βγει..”, αναφέρουν στο κάλεσμά τους, διευκρινίζοντας ότι, πρόκειται για μία αυθόρμητη πρωτοβουλία δύο πολιτών, όπου οι συμμετέχοντες εκφράζουν με την παρουσία τους μόνο τον εαυτό τους. “Δεν υπάρχουν ομιλίες, ψηφίσματα, πανό, συνθήματα. Δεν εκφράζει καμιά παράταξη, κανένα πολιτικό κόμμα, καμία οργανωμένη ομάδα. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την απογευματινή συγκέντρωση που οργανώνεται από τους τοπικούς θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στη διάσπαση του κόσμου. Η επιλογή της ώρας έγινε για να είναι πιο βολική για την πιθανή προσέλευση μαθητών μετά τα μαθήματά τους”.

Σύλλογοι και σωματεία εργαζομένων καλούν σε κινητοποίηση στις 19:00, “απαιτώντας πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη”. Συμμετέχουν: ΕΙΝΑΥΜ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν Καστοριάς, Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε Καστοριάς, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Καστοριάς, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς, ΕΛΜΕ Καστοριάς, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς, Αγροτικός Σύλλογος Μακεδνός, Σωματείο Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος