Καστοριά: Μήνυμα ΠτΔ προς την ΠΓΔΜ

Μήνυμα προς  την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έστειλε από την Καστοριά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σε ότι αφορά την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας λέμε σ΄αυτούς είμαστε φίλοι, είμαστε γείτονες, θέλουμε την Ευρωπαϊκή τους προοπτική,

υπό τον απαράβατο όρο του σεβασμού και της ιστορίας, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου» τόνισε.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε  με την παρουσία του τις εκδηλώσεις  για τον εορτασμό του Πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά και της απελευθέρωσης της πόλης.

Σε επίσημη τελετή  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Καστοριάς από τον Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης του απένειμε τον Θυρεό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στην ίδια εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η Αδελφοποίηση των Δήμων Καστοριάς και Χάλκης.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας κ Σεραφείμ του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό της Παναγίας  Μαυριώτισσας.
Ο κ  Παυλόπουλος  μίλησε για τους  δεσμούς που συνδέουν την  οικογένεια του με την Καστοριά.

Αναφέρθηκε στον αδερφό της συζύγου του, Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος έπεσε και ετάφη στην Καστοριά, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

«Αυτός ο εμφύλιος πόλεμος μας διδάσκει σήμερα ότι δεν πρέπει ποτέ να τον ξαναζήσουμε» τόνισε.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά,   παρέστη και ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ