Καστοριά: Επαναδημοπράτηση φράγματος Νεστορίου

Την επαναδημοπράτηση του έργου «Κατασκευή φράγματος Νεστορίου και συνοδευτικών έργων Ν. Καστοριάς», αποφάσισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η λύση αυτή επιλέχθηκε ως η καλύτερη και ασφαλέστερη, λόγω των σημαντικών νομικών προβλημάτων της υπάρχουσας εργολαβίας του έργου, που έχει σταματήσει από το 2015, και ύστερα από την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία αναγνωρίστηκε η διάλυση της εργολαβικής σύμβασης.

Το έργο, αναφέρει το Υπουργείο, δεν θα απενταχθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 και δεν θα χαθούν Κοινοτικοί Πόροι και αυτονόητα θα μεταφερθεί ως ανειλημμένη υποχρέωση στο νέο Πρόγραμμα, Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Η λύση αυτή, τονίζεται είναι η πλέον ασφαλής για την απεμπλοκή του έργου από τις υφιστάμενες νομικές εμπλοκές και την εξασφάλιση της ολοκλήρωσής του, έτσι ώστε να μη υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις. Η σύνταξη των αναγκαίων μελετών θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2023, ώστε να ακολουθήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος