Καλλιόπη Βέττα:  Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για τον πολιτισμό

Ερώτηση με θέμα: «Κατάθεση στοιχείων για την περιφερειακή ανάπτυξη και στήριξη του Σύγχρονου Πολιτισμού» κατέθεσε προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Καλλιόπη Βέττα.

Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αναδεικνύει το ζήτημα των προσκλήσεων και των δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη στήριξη του Σύγχρονου Πολιτισμού στην Περιφέρεια.

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των προσκλήσεων που εξέδωσε το αρμόδιο Υπουργείο το 2020-21 για μια σειρά δράσεων που εκτείνονται από φεστιβάλ και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς έως ειδικότερες ενέργειες, όπως στήριξης του βιβλίου, θεάτρου, χορού, μουσικής, εικαστικών, αρχιτεκτονικής και φωτογραφίας. Η κα Βέττα ζητά, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για το ποιες και πόσες από τις ανακοινωθείσες Δράσεις και Προγράμματα υλοποιήθηκαν τελικά σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας ανά έτος, και με ποια ποσά χρηματοδοτήθηκαν ή επιχορηγήθηκαν όσες από αυτές έγιναν στις 11 Περιφέρειες (εκτός Αττικής και Κ. Μακεδονίας).

Κοζάνη: Ερώτηση ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών με θέμα να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στις δομές ειδικής αγωγής στο Δήμο Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ  Γιάννης Δελλής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Ζητούν από τους υπουργούς να τους ενημερώσουν ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν για την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες ειδικότητες και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής στο Δήμο Εορδαίας με μόνιμο προσωπικό, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για να εξασφαλιστεί η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή καθώς και η μεταφορά των μαθητών από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφορών;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος