Κ. Γουργουλιάνης στην ΕΡΤ Κοζάνης: Μέσα στον Φεβρουάριο η εξασθένηση της Όμικρον

Μέσα στον Φεβρουάριο, αναμένεται να υπάρξει αποσυμπίεση και εξασθένηση  της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και τις επιστημονικές εκτιμήσεις που υπάρχουν, τόνισε σε συνέντευξή του, στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο καθηγητής πνευμονολογίας και διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης.

«Προς το παρόν το πανδημικό κύμα από την μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται στις ουρές έξω από τα νοσοκομεία», επεσήμανε ο κ. Γουργουλιάνης, υπογραμμίζοντας ότι «μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει την ερχόμενη εβδομάδα, για τα δεδομένα που δημιουργούνται στην χώρα».

Κ. Γουργουλιάνης στην ΕΡΤ Κοζάνης: Μέσα στον Φεβρουάριο η εξασθένηση της Όμικρον

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής πνευμονολογίας ανέφερε, ότι «δόθηκε λάθος μήνυμα για τον εμβολιασμό, αφού πολλοί θεώρησαν ότι κάνουν τεστ και δεν εμβολιάζονται», ενώ όπως ο ίδιος υποστήριξε «άλλο είναι ο εμβολιασμός για να αποφευχθούν οι θάνατοι και η βαριά νόσηση και άλλο η διενέργεια τεστ, που γίνεται για ενημέρωση και κυρίως για την μη  μετάδοση του ιού».

Ο κ. Γουργουλιάνης έκανε λόγο για «υπερπροβολή των σπάνιων περιπτώσεων νέων ανθρώπων που ασθενούν βαριά ή ταλαιπωρούνται», ενώ στάθηκε στην ανάγκη να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και να εμβολιασθούν οι μεγαλύτερες ηλικίες.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος