Γρεβενά: Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΔΕΥ Γρεβενών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και τον Δήμο

Το τρίτο κατά σειρά Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) της Δυτικής Μακεδονίας και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, εγκαινιάστηκε στην πόλη των Γρεβενών.

Το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Γρεβενών, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία μεταξύ Δήμου και της ΔΙΑΔΥΜΑ, αποτελεί μία νέα εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας και σκοπό έχει την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση αυτών.

Οι πολίτες μπορούν καθημερινά να παραδίδουν αντικείμενα, που είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργικά ή και να παραλάβουν αντίστοιχα αντικείμενα για επαναχρησιμοποίηση, ελεύθερα και χωρίς κόστος.

Το Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται στην Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Γρεβενών στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών-Πόρου, περιλαμβάνει ένα κλειστό χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν, βιβλία, οικιακά σκεύη, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα-παπούτσια-αξεσουάρ-τσάντες, παιδικά είδη, παιχνίδια, λευκά είδη, μικρό-έπιπλα, εργαλεία, χαλιά και εποχιακά είδη.

Η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί τους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης, ενώ μέσα από την χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα είναι διασυνδεδεμένo με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Στον σχεδιασμό της ΔΙΑΔΥΜΑ περιλαμβάνεται η κατασκευή ακόμη πέντε Κέντρων Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών στις περιοχές Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Εορδαίας και Κοζάνης, τα οποία σε συνδυασμό με τα Πράσινα Σημεία που θα κατασκευάσουν οι Δήμοι θα αποτελέσουν το δίκτυο πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Το ωράριο λειτουργίας του Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Γρεβενών είναι: Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00 και το Σάββατο, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος