Γρεβενά: Το Φεστιβάλ Ταινιών Μανάκια

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μανάκια, αφιερωμένο στις Καλές Τέχνες, διεξάγεται, έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στα Γρεβενά και την Αβδέλλα, τόπο γέννησης και καταγωγής των αδελφών Γιαννάκη και Μίλτου Μανάκια, των πρώτων κινηματογραφιστών στην ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Καθημερινά, μέχρι και την Παρασκευή 9.9.2022, στις 20:00, στο  Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών, θα προβάλλονται ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Το Σάββατο 10.9.2022, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες. Θα απονεμηθούν δύο βραβεία, αυτό της Επιτροπής Φεστιβάλ Μανάκια, και το Βραβείο Κοινού.

Την Κυριακή 11.9.2022, από τις 11:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην Αβδέλλα, το περίφημο χωριό των Αδελφών Μανάκια, όπου θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 20:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών η Έκθεση Φωτογραφίας «How Lives the Other Half». Έκθεση αναφοράς στην ιστορική και κοινωνική φωτογραφία του πρωτοπόρου Jacob Riis, σύγχρονου της εποχής των αδελφών Μανάκια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος