Αναβιώνει σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου 2018, μετά τις 10:30 το πρωί στο Σπήλαιο Γρεβενών το έθιμο των «Εικονισμάτων», το οποίο χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Τα Εικονίσματα αναβιώνουν κάθε χρόνο, την 3η ημέρα του Πάσχα, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σπηλαίου, μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί χοροστατούντος του μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Κλήρος και πιστοί συμμετέχουν στην πομπή της περιφορά των εικόνων καθώς και των οστών του Όσιου Νικάνορα, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Τρύφωνα, του Αγίου Προκοπίου και την κάρα του Αγίου Μηνά του Καλικελαύδου, σε όλο το χωριό.
Στη συνέχεια, στην πλατεία, απέναντι από το παλαιό σχολείο του Σπηλαίου Γρεβενών οι πιστοί προσκυνούν τα ιερά λείψανα και τις θαυματουργές εικόνες, ενώ ακολουθεί η επιστροφή της πομπής προς στην εκκλησία της Παναγίας, αφού προηγουμένως γίνει στάση μπροστά στο νεκροταφείο του χωριού και στο πάρκο του Άι-Λιά.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος