Γρεβενά: Στα 21 εκατ. ευρώ οι προτάσεις του Δήμου στο “Αντώνης Τρίτσης”

Με προτεραιότητα την υλοποίηση κομβικών δράσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν δραστικά την καθημερινότητα των δημοτών, ο Δήμος Γρεβενών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, υπέβαλλε εγκαίρως στο Υπουργείο Εσωτερικών τις τελικές του προτάσεις για την πραγματοποίηση κοινωφελών έργων μέσα από το Νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Οι 8 τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ, που απέστειλε η Δημοτική Αρχή προς έγκριση είναι: Η Ανάπλαση και οικιστική αναβάθμιση οικιστικών συνόλων (10.156.200€). Η Συντήρηση-Επισκευή σχολικών εγκαταστάσεων (1.229.000€). Η Αντισεισμική προστασία (35.006,81€).

Η Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας (836.000€). Η Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, έλεγχος διαρροών και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Γρεβενών (4.945.281,20€). Η Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης (2.324.060,68€). Η Δημιουργία έξυπνων γωνιών ανακύκλωσης και προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (1.243.658€). Και οι Ψηφιακές δράσεις και εφαρμογές για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος – Λαογραφικές Συλλογές Δήμου Γρεβενών (204.724€). Απώτερος στόχος του Δήμου Γρεβενών, σημειώνει στην ανακοίνωσή του, είναι η γρήγορη υλοποίηση των παραπάνω στοχευμένων παρεμβάσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς θα αναβαθμίσουν σημαντικά το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής και την Παιδεία του τόπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος