Γρεβενά: Σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της ΔΕΚΕΓ για συμβάσεις-δεδουλευμένα

Σε συμβολική κατάληψη της κεντρική εσόδου του Δήμου Γρεβενών προχώρησαν και σήμερα, Τρίτη, και για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Έργου (ΔΕΚΕΓ), οι οποίοι ζητούν από τη δημοτική αρχή την επίλυση στο πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά και των συμβάσεων εργασίας τους.

Στη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου του Δήμου Γρεβενών απασχολούνται περίπου 40 εργαζόμενοι με συμβάσεις, στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμΕΑ και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το τελευταίο διάστημα με απόφαση της δημοτικής αρχής μειώθηκε το ωράριο αρκετών εργαζομένων, από πλήρους απασχόλησης σε 4ωρο -γεγονός που τους βρίσκει αντίθετους- ενώ παρουσιάστηκε και πρόβλημα στην έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, το θέμα των δεδουλευμένων θα επιλυθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς έχει διασφαλιστεί η σχετική πίστωση των 110 χιλιάδων ευρώ και αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να περάσει τόσο από την οικονομική επιτροπή όσο και από το δημοτικό συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά το θέμα των συμβάσεων και του μειωμένου ωραρίου, ο κ. Δασταμάνης τόνισε ότι η δημοτική αρχή προτίμησε να κρατήσει όλο το προσωπικό και να μειώσει το ωράριο, γιατί η Επιχείρηση αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά σε όλες τις υποχρεώσεις της.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος