Γρεβενά: Σε απόγνωση οι αγρότες

Την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ζητά η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του Κ.Κ.Ε.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση πολλά αγροτικά νοικοκυριά των Γρεβενών «απειλούνται με χρεοκοπία»,  καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών «έπληξαν», όπως τονίζει «την ποιότητα των σιτηρών σχεδόν σε όλα τα χωριά».

Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του Κ.Κ.Ε. και οι κερασοπαραγωγοί, που είδαν μείωση της παραγωγής εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του Απριλίου και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

«Άμεσα θα πρέπει να παρέμβει η Κυβέρνηση», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του Κ.Κ.Ε.  και «μέσω του ΕΛΓΑ, να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες στο 100% και στην πραγματική τους αξία για το σύνολο των καταστροφών». Παράλληλα ζητά να «παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας και να μην γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων, ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος