Γρεβενά: Παραδόθηκαν οι τέσσερις πρώτες πιστοποιημένες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές

Τέσσερις, ανακαινισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές παραδόθηκαν  προς χρήση χθες Τρίτη 27/5, στον Δήμο Γρεβενών, ικανοποιώντας (σύμφωνα με τον δήμο) τα αιτήματα εκατοντάδων γονέων για ασφαλείς χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν οι Παιδικές Χαρές στον Μερά, στο Βαρόσι, στα Τσακάλια και στις Εργατικές Κατοικίες

Ο δήμος Γρεβενών επισημαίνει, ότι “η νέα Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε καμία πιστοποιημένη Παιδική Χαρά, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία,  περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ. Έτσι, με εντολή του Δημάρχου, Κυριάκου Ταταρίδη, σφραγίστηκαν όλες οι Παιδικές Χαρές και ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης και ανακαίνισής τους, προκειμένου να πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας”.

Επρόκειτο, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, για μια διαδικασία χρονοβόρα και κοστοβόρα, ωστόσο ο αρμόδιος

Αντιδήμαρχος, Ρήγας Σκόδρας και οι Τεχνικές  Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να πιστοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι Παιδικές Χαρές.

Στα πλαίσιο αυτό, ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία στις τέσσερις Παιδικές Χαρές της πόλης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθούν προς χρήση άλλες δύο (στην οδό Ομήρου και στο Κούρβουλο) και έπεται συνέχεια με τις Παιδικές Χαρές στα Τοπικά Διαμερίσματα. Αντίστοιχη διαδικασία έχει προγραμματισθεί και για την μεγάλη Παιδική Χαρά στον Μερά (στην είσοδο της πόλης), στην οποία έχει καθαρισθεί ο χώρος, έχουν απομακρυνθεί τα παλιά παιχνίδια και θα λειτουργεί προσωρινά ως Πάρκο. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, ανέφερε ότι «Η πιστοποίηση και ανακαίνιση όλων των Παιδικών Χαρών είναι για τη δημοτική αρχή ένα μεγάλο στοίχημα που θα το κερδίσει καθώς η ασφάλεια των παιδιών είναι προτεραιότητα και ο γονέας πρέπει να αισθάνεται ότι το παιδί του μπορεί να απολαμβάνει το παιχνίδι με ασφάλεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος