Γρεβενά: Ο αγιασμός της Φοιτητικής Εστίας και η αμφιλεγόμενη κίνηση του μητροπολίτη (video)

Αρνητικά σχολιάστηκε από Μέσα Ενημέρωσης η στάση του μητροπολίτη Γρεβενών, κ.κ. Δαβίδ, να κατεβάσει τις μάσκες σε δύο άτομα, την ώρα που προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έγιναν χθες (20/10/2021) το απόγευμα.

Ο μητροπολίτης όμως δεν έκανε το ίδιο στον πρύτανη, του Πανεπιστημίου, Θεόδωρο Θεοδουλίδη, ο οποίος προσκύνησε φορώντας τη μάσκα του, ενώ από την πλευρά τους, τόσο ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος, έβγαλαν από μόνοι τους τη μάσκα την ώρα που προσκύνησαν το σταυρό.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Γρεβενών δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση για τη στάση του αυτή, η οποία αποδίδεται από τους κύκλους του στο γεγονός ότι ο ίδιος -που είναι πλήρως εμβολιασμένος- γνώριζε ότι και τα δύο αυτά άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Το μόνο που μετέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ είναι ότι ο ίδιος φροντίζει σε ανάλογες εκδηλώσεις να τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, εκτός της ώρας των Θείων Μυστηρίων, κάτι που όπως τόνισε, έκανε και χθες κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, αλλά και μετά τον Αγιασμό, μέχρι να αποχωρήσει. Μάλιστα ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ότι είναι υπέρμαχος και της μάσκας αλλά και του εμβολιασμού και ήδη όπως επισήμανε ετοιμάζεται, όταν θα έρθει η σειρά του, να κάνει και την 3η δόση του εμβολίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος