Γρεβενά: Αντίδραση για τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών

Την έντονη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Βαγγέλη Σημανδράκου προκάλεσε το κείμενο που βγήκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών, μετά από τη μελέτη του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρει ο κ. Σημανδράκος, ορισμένες τοπικές κοινότητες των Γρεβενών θα χαρακτηρίζονται πλέον ως δυναμικές περιοχές και όχι ως ορεινές ή μειονεκτικές, που ήταν από το 1981μέχρι σήμερα, ενώ θα υπάρξουν όπως αναφέρει «επιπτώσεις» που θα σχετίζονται με την κατάργηση της εξισωτικής αποζημίωσης, την ένταξης στα προγράμματα των Νέων Αγροτών και στα σχέδια βελτίωσης.

«Η Π.Ε. Γρεβενών δεν είναι δυναμική και πλούσια περιοχή ως προς την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών, επισημαίνοντας ότι  «πάνω από το 60% των γεωργικών εκτάσεων καλλιεργείται με χειμερινά σιτηρά σε ξερικές συνθήκες, όπως και το σύνολο των οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών», ενώ καλεί όλους τους φορείς των Γρεβενών σε συντονισμένη δράση, ώστε να αποτραπεί η «αρνητική εξέλιξη» για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος