Γ. Δασταμάνης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αδικεί Γρεβενά και Καστοριά

«Παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στον νέο αναπτυξιακό νόμο, λόγω της απολιγνιτοποίησης, οι ανισότητες μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων στη Δυτική Μακεδονία δυστυχώς παραμένουν, καθώς τα ποσοστά των προβλεπόμενων επιδοτήσεων δεν έχουν εξισωθεί όπως θα έπρεπε». Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης στην ευρεία σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση.

Ο κ. Δασταμάνης ζήτησε από τον κ. Παπαθανάση να ξαναδεί η Κυβέρνηση το επίμαχο θέμα των ενισχύσεων, αφού οι διαφορές στα ποσοστά, που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός μεταξύ ενεργειακού λεκανοπεδίου (Κοζάνης-Φλώρινας) και Γρεβενών-Καστοριάς, υποδαυλίζει την έννοια της περιφερειακής συνείδησης και της ισόρροπης ανάπτυξης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γρεβενών, η Δυτική Μακεδονία που πλήττεται συνολικά  από την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, δεν αντιμετωπίζεται δίκαια και ενιαία από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, αφού δημιουργούνται και πάλι περιφερειακές ενότητες δύο ταχυτήτων, όπου Γρεβενά και Καστοριά είναι ξανά ουραγοί.

Σύμφωνα με τον κ. Δασταμάνη, «θα πρέπει να προβλεφθούν άμεσα, ίδια ευνοϊκά επιχειρηματικά κίνητρα και για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, διότι τόσο η περιοχή των Γρεβενών, όσο και η Καστοριά πλήρωσαν ακριβά και διαχρονικά την πολιτική του πλασματικού ΑΕΠ λόγω λιγνίτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος