Γ. Δασταμάνης: Αδυνατούν οι Δήμοι να ανταποκριθούν στην πρόταση Κασαπίδη για τις ΑΠΕ

«Δεν  διαθέτουν  την ειδική  τεχνογνωσία και το επιστημονικό  προσωπικό  που χρειάζονται  οι  Δήμοι της  Δυτ. Μακεδονίας , για να υλοποιηθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, η πρόταση του Περιφερειάρχη  Γιώργου Κασαπίδη , σχετικά με την αποστολή και την λήψη αποφάσεων, για τις προτεινόμενες ζώνες και τις ζώνες αποτροπής υποδομών ΑΠΕ»,  τόνισε σε δηλώσεις του, στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ  και  Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

«Θεωρείται πολύ μικρός  ο χρόνος, για να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη οι  Δήμοι κατά  τόπους, σε κάτι  που αφορά  την  υποχρέωση  της  πολιτείας  για το ειδικό χωροταξικό  των  ΑΠΕ που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γίνει στην  Δυτ. Μακεδονία, ειδικά τώρα στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης», υπογράμμισε ο κ. Δασταμάνης,  εκ  μέρους της Περιφερειακής  Ένωσης  Δήμων (Π.Ε.Δ)  Δυτ. Μακεδονίας.

Ο κ. Δασταμάνης  χαρακτήρισε  πάντως  σωστή  την πρόταση του Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας, προκειμένου να  μπει  «φρένο» στην  άναρχη ανάπτυξη της περιοχής και στην διαφύλαξη  δασών, προστατευόμενων περιοχών και παραγωγικής γης , μέσα από  μια συνολική τοποθέτηση, στο πλαίσιο της σύνταξης του ειδικού χωροταξικού  από το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για  το οποίο σημείωσε ότι «υπάρχει σημαντική καθυστέρηση».

Στη  συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ. Δασταμάνης, ανέφερε  ότι  «οι δημοτικές αρχές δεν  γνωρίζουν κάποιες  φορές  ούτε  σε ποιες περιοχές έχουν εγκριθεί  άδειες για  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»   και  επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «ορισμένοι προσπαθούν να μετακυλήσουν ευθύνες στους Δήμους, οι οποίες  δεν τους αναλογούν».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος