Επιστολή διαμαρτυρίας για την εξαίρεση του Ν. Γρεβενών από τις ενισχύσεις του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, του Δημάρχου Γρεβενών, Γεωργίου Δασταμάνη και του Δημάρχου Δεσκάτης, Δημητρίου Κορδίλα για την εξαίρεση του Νομού Γρεβενών από τις ενισχύσεις του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Στην  επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που έχετε συντάξει και έχετε θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ο Νομός Γρεβενών όχι μόνο δεν επωφελείται από τις ενισχύσεις και τις ελαφρύνσεις που προβλέπονται για τους ενεργειακούς Νομούς, αλλά ουσιαστικά καταδικάζεται σε μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία. Δυστυχώς όλες οι προτάσεις που καταθέσαμε προς εσάς αγνοήθηκαν, καθώς καμία από αυτές δεν ενσωματώθηκε στο masterplan.» Στο ίδιο πλαίσιο, η εξαίρεση του Νομού Γρεβενών από την επιπλέον ελάφρυνση του 10% της ρήτρας δίκαιης μετάβασης που ήδη βρίσκει εφαρμογή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» συνιστά καταφανώς μια αδικία προς τους κατοίκους του Νομού μας που αντιμετωπίζουν πολύ πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες απ’ ό τι πολλές από τις περιοχές που επιδοτούνται”.

Για τους λόγους αυτούς, τονίζεται στην επιστολή, «σας καλούμε να θεσμοθετήσετε οριζόντια τα ίδια ποσοστά επιδοτήσεων για νέες επενδύσεις συμπεριλαμβάνοντας και τον Νομό Γρεβενών και αντίστοιχα να εφαρμόσετε την ρήτρα δίκαιης μετάβασης του 10% και για τους κατοίκους του Νομού μας. Ταυτόχρονα, καλούμε τους τρεις Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Γρεβενών που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας, να αναλάβουν τις ευθύνες που αναλογούν στον θεσμικό τους ρόλο και να υποστηρίξουν εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα του Νομού μας”.

Τέλος, στην κοινή επιστολή αναφέρεται,  «διαμηνύουμε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που προΐσταται των διαβουλεύσεων εκ μέρους ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας ότι οφείλει να προωθεί την ανάπτυξη επί ίσοις όροις για όλους τους Νομούς της Περιφέρειας και ότι η σιωπηλή εκ μέρους του αποδοχή αυτών των όρων στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης τον καθιστά συνένοχο στην οικονομική καταστροφή που θα υποστεί ο Νομός Γρεβενών με την εφαρμογή αυτού του Σχεδίου.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος