Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώρα

Κέντρο δια βίου μάθησης προ-νοσοκομειακής φροντίδας με προοπτικές Ινστιτούτου Επαγγελματικής κατάρτισης πρόκειται να λειτουργήσει στο Εμπόριο, στο πρώην Δημαρχείο Μουρικίου, σε συνεργασία του ΕΚΑΒ με το Υπουργείο Παιδείας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την εκπαίδευση διασωστών, γιατρών, νοσηλευτών αλλά και απλών πολιτών.

Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώραΤον περασμένο  Απρίλιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο του πρώην  Δημαρχείου στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δ Μακεδονίας Σάββας Γιασσάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θωμάς Σαραφίδης, και οι Αυτοδιοικητικοί στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου, όπου έγινε εκτενής ενημέρωση για τη νέα αυτή Δομή για να ακολουθήσει συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Εμπορίου όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του 1ου ορόφου του κτιρίου για τη φιλοξενία του Εκπαιδευτικού Κέντρου.
Εορδαία: To πρώτο Κέντρο προνοσοκομειακής φροντίδας του ΕΚΑΒ στη χώραΣύμφωνα με τον κ. Γιασσά πρόκειται για το πρώτο πανελλαδικά Κέντρο δια βίου μάθησης προνοσοκομειακής φροντίδας, και εκτιμάται ότι ετησίως μπορεί να εκπαιδευτούν έως και 5.000 άτομα ενώ θα διερευνηθεί, μέσω της σύναψης Διακρατικών συμφωνιών, και η εκπαίδευση Υγειονομικών από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Τα μαθήματα θα παραδίδονται δια ζώσης, και παράλληλα θα οργανώνεται Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, με ορίζοντα λειτουργίας του Κέντρου το προσεχές φθινόπωρο, προσδίδοντας στην ευρύτερη περιοχή νέες αναπτυξιακές δυνατότητες. Το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 18: 00 το απόγευμα
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος