Τον ήρωα δάσκαλο, Δημήτρη Λιάμπα που, κατά την περίοδο 1941 – 1944, τότε που οι Βούλγαροι, σύμμαχοι των Γερμανών, έσπερναν το φόβο και στα εδάφη της Δυτικής Μακεδονίας δίδασκε, με κίνδυνο της ζωής του, στα παιδιά την Ελληνική γλώσσα, τιμά η Κοινότητα και το Δημοτικό Σχολείο Πύργων, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Παράλληλα, θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο των δωρητών στο Σχολείο του χωριού, μία παράδοση, που, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, καθώς όλοι οι κάτοικοι των Πύργων, συγκέντρωναν χρήματα για την τοπική παιδεία, υπενθυμίζοντας στους απογόνους τους, «το χρέος» τους, αυτά, μετά τον θάνατο τους, να αποδοθούν στο Δημοτικό Σχολείο για την ενίσχυση του.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Λιάμπα, χορηγία τοπικού Επιχειρηματία, που είχαν προγραμματισθεί για την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου αναβάλλονται, λόγω κωλύματος του δωρητή και αναμένεται να ορισθεί νέα ημερομηνία.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος