Εορδαία: Προοπτικές συνεργασίας του Δήμου με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Ενδυναμώνονται οι σχέσεις και η συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και της Ρωσίας μέσω του προξενείου στη Θεσσαλονίκη, μετά την πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψη που έκαναν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Πλακεντάς, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοβούνου, Παύλος Παραστατίδης, στον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο.

Όπως ανάφερε ο κ. Πλακεντάς, με αφορμή την κήρυξη του 2021 ως Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δήμος υπέβαλε πρόταση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί, και όταν το επιτρέψουν  οι επιδημιολογικές συνθήκες, ορισμένες από κοινού δράσεις θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή.

Με βάση την υπογραφή συμφωνίας του Προξενείου με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού για την ανάδειξη των τουριστικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας εκφράστηκε η πρόθεση να συμπεριληφθεί και η περιοχή στην ατζέντα αυτή. Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση του Δήμου Εορδαίας σχετικά με την ανακατασκευή του μνημείου προς τιμή των τριών Σοβιετικών Στρατιωτικών που “έπεσαν” τον Απρίλιο του 1944 στο Μεσόβουνο αγωνιζόμενοι εναντίον του Ναζισμού -ένας ισχυρός κρίκος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας. Ο Δήμαρχος Εορδαίας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοβούνου προσκάλεσαν τον Ρώσο Αξιωματούχο να επισκεφθεί την περιοχή μαζί με αντιπροσωπεία ώστε να καθορίσουν και να προσδιορίσουν το πλαίσιο της συνεργασίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος