Εορδαία: Οι τρίτεκνοι θα πρέπει να χαρακτηριστούν δια βίου Πολύτεκνοι 

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για μείωση κατά 50% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας για τις οικογένειες με τρία τέκνα, φέρνει στο προσκήνιο τον ομώνυμο Σύλλογο  Εορδαίας, ο οποίος,  παρά την οικονομική κρίση και την πανδημία,  παρέμεινε ενεργός, με κάποιες διακυμάνσεις, ζητώντας από τις 600 και πλέον  οικογένειες στην περιοχή,  να αγωνιστούν  και να αξιώσουν  τα ίσα  με τις πολύτεκνες οικογένειες, δικαιώματα τους.

Ο Σύλλογος από τη  λειτουργία του( 2005), όπως αναφέρει η  πρόεδρος  Αγγέλα Τσέλιου, διεκδίκησε παροχές για τα μέλη, όπως,  μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ χωρίς ανταπόκριση, «γιατί δεν είναι Νόμος του Κράτους ο χαρακτηρισμός των τριτέκνων ως πολύτεκνοι», ενώ, σε  ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες ισχύει η έκπτωση του 50% όπως και έκπτωση 10% σε πολυκατάστημα τροφίμων. Η σημερινή εικόνα στην περιοχή , που κάποτε οι οικογένειες με τρία παιδιά ήταν πολλές, είναι απογοητευτική, γιατί, εκτός της υπογεννητικότητας που μαστίζει  όλη τη χώρα,  έχει πληγεί  λόγω απολιγνιτοποίησης από  την ανεργία και τη μετανάστευση νέων αλλά και οικογενειών.

Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν στο Σύλλογο Τριτέκνων Εορδαίας  εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης με την σημερινή πρόεδρο να καλεί σε συμμετοχή τα μέλη της , ώστε με συνεχή αγώνα  «να δοθούν παροχές και να χαρακτηρισθούν  οι τρίτεκνοι ισοβίως  ως πολύτεκνοι, απολαμβάνοντας των ευεργημάτων των Νομών του Κράτους».  Καταλήγοντας η κ. Τσέλιου  τονίζει πως «δυστυχώς  όλες οι κυβερνήσεις μας κορόιδευαν. Δεν πήραν ποτέ σοβαρά την υπόθεση των τριτέκνων»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος