Eορδαία: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Στο πλευρό τους ο Δήμος

Παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο μπλόκο του Φιλώτα. O Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης, συνεχίζουν την κινητοποίηση, διεκδικώντας από την Πολιτεία την υλοποίηση των αιτημάτων τους, πάντα σε επαφή με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων και τους συναδέλφους τους, που βρίσκονται στους δρόμους.

Είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, παρουσία μελών από μπλόκα στο Ν. Πέλλας, μετά τη μηχανοκίνητη πορεία τους στην Πτολεμαΐδα και στάση  στη λαϊκή αγορά, όπου διένειμαν ενημερωτικό υλικό σε εκθέτες και καταναλωτές, ζήτησαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

Στο πλευρό τους το Δ.Σ. του δήμου Εορδαίας

Την ομόφωνη στήριξη του στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που παραμένουν στις επάλξεις, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, μετά  την κατάθεση δύο ψηφισμάτων, από τον Αγροτικό Σύλλογο Βερμίου και τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας. 

Κοινά σημεία στα ψηφίσματα των δύο Συλλόγων είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, το  αφορολόγητο πετρέλαιο, η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, η επιδότηση των ζωοτροφών σε μέσα και εφόδια όπως και κατάργηση του ΦΠΑ, η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, η  μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου  Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας αναφέρθηκε και σε επιμέρους αιτήματα, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση, κατώτατες εγγυημένες τιμές, ένταξη στη διασυνδεμένη καλαμποκιού των περιοχών  Εορδαίας και  Αμυνταίου.

Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, εξήραν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών αλλά και την ανάγκη οργανωμένων δράσεων, ώστε να διεκδικήσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα τους,  καυτηριάζοντας συγχρόνως τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες στην επίλυση των προβλημάτων τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος