Εορδαία: Kανένας λόγος ανησυχίας για την αξιοποίηση των ορυκτών του Βερμίου

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων νικελίου στον ορεινό όγκο του Βερμίου, διαβεβαιώνει ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Λυσσαρίδης, τους κατοίκους Μεσοβούνου, Πύργων και Κομνηνών.

Υπογραμμίζει ότι «χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών Κοινωνιών της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής δεν μπορεί να γίνει τίποτε  στην περιοχή το μέλλον της οποίας είναι συνυφασμένο με τον πρωτογενή τομέα».

Το επίμαχο αυτό ζήτημα συζητήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας, ύστερα από δημοσιεύματα  που αναστάτωσαν την περιοχή και  έφεραν τις αντιδράσεις των Προέδρων των τριών οικισμών, αιτώντας ενημέρωση οπότε και ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής.

Ο Νίκος Λυσσαρίδης ανέφερε ότι πριν από χρόνια η ΛΑΡΚΟ κατέθεσε αιτήσεις για την αξιοποίηση των Ορυκτών στο Βέρμιο πλην όμως σήμερα η Εταιρεία αντιμετωπίζει το φάσμα της πτώχευσης  και πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής είναι να ξεκαθαρίσει αυτό το καθεστώς ώστε η αξιοποίηση τους να περιέλθει στο Κράτος και όχι σε κάποια Εταιρεία, ώστε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων «να τα κάνουν ότι θέλουν».

Ικανοποιημένοι δήλωσαν οι Πρόεδροι των Πύργων, Μεσοβούνου, Κομνηνών, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να δοθούν οι εξηγήσεις επαναλαμβάνοντας ότι η περιοχή εδώ και δεκαετίες έχει αναπτύξει το δικό της μοντέλο ανάπτυξης,  που θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Πλακεντάς  τόνισε κατηγορηματικά ότι « σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να διαταράξουμε την οικονομική ζωή του τόπου που περιστρέφεται γύρω από τον πρωτογενή τομέα. Αντιθέτως αυτό το κομμάτι θα το ενισχύσουμε με περισσότερα αρδευτικά και μέσα, που θα δώσουν προοπτική για την εξέλιξη της Αγροτικής παραγωγής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος