Εορδαία – Γ. Βαρυθυμιάδης: Υποχρέωση όλων η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Πτολεμαΐδας στην υπόθεση της Διεθνούς  Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εξήρε ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του δευτεροβάθμιου οργάνου των Ποντίων στην Πεντάβρυσο Εορδαίας, ενώ, παρενέβη με δήλωση του και στο πρόβλημα της Γέφυρας των Σερβίων.

Ανάφερε ότι η επιλογή της ΠΟΕ να συνεδριάσει στην Πεντάβρυσο, υπόσχεση που έδωσε κατά τα αποκαλυπτήρια της μεγαλύτερης ποντιακής λύρας στον κόσμο, “αποτελεί μεταξύ άλλων, ζήτημα τιμής και απόδοσης της μνήμης στον οραματιστή του έργου αυτού, τον αείμνηστο Γιάννη Πασσαλίδη”. Ως προς το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού υπογράμμισε πως είναι  υποχρέωση όλων να το αναδείξουν γιατί δεν αφορά μόνο τους Ποντίους αλλά  είναι παγκόσμιο και πανανθρώπινο και τόνισε ότι “η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει την γενοκτονία για να δικαιωθούν οι άταφοι νεκροί”.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Γέφυρας των Σερβίων, ανάφερε, ότι, “θα πρέπει να βρεθεί λύση, γιατί οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται για τις μετακινήσεις τους είναι κομμάτι της Δυτικής Μακεδονίας, και δεν θα πρέπει να είναι απομονωμένοι”.

Σημαντική, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, την  ημέρα αυτή  για την τοπική κοινωνία και τον Ποντιακό Σύλλογο της Πενταβρύσου, αλλά και για τον Γιάννη Πασσαλίδη «ο οποίος ήθελε να προσελκύσει κόσμο στο χωριό του, κι αυτό, παρά την απουσία του, έγινε σήμερα», ενώ, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Δ. Μακεδονίας και Ηπείρου Πολύκαρπος Σαββίδης, υποσχέθηκε την προβολή του έργου αυτού ώστε «να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος