Εορδαία: Ερώτηση – αναφορά Κ. Βέττα για στήριξη των μηλοπαραγωγών

Ερώτηση– αναφορά που βασίζεται στο αίτημα στήριξης των μηλοπαραγωγών της Εορδαίας που προωθήθηκε από τον οικείο Δήμο στους θεσμικούς φορείς, κατέθεσε, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπη Βέττα.

Όπως ανφέρεται στην αναφορά, “οι χονδρέμποροι προτείνουν τιμή αγοράς από 0,09 έως 0,25 ευρώ το κιλό, επικαλούμενοι το αυξημένο κόστος στην αποθήκευση και το κλείσιμο των αγορών του εξωτερικού, όταν το κόστος παραγωγής ανέρχεται σε 0,32 – 0,35 ευρώ ανά κιλό. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνει αδιάθετο το συντριπτικό μέρος της παραγωγής που ανέρχεται σε πάνω από 20 εκατομμύρια κιλά, εξέλιξη που θα δυναμιτίσει την τοπική οικονομία και θα οδηγήσει άμεσα σε πρόβλημα επιβίωσης για τους αγρότες και τις οικογένειες τους”.

Στο υπόμνημα, προτείνονται λύσεις για την στήριξη των παραγωγών που αφορούν την καταβολή έκτακτης αποζημίωσης ανά στρέμμα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των πάγιων αναγκών σε ρεύμα και αναλώσιμα, αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων και ενεργειών για την άρση των προβλημάτων που προέκυψαν με την εξαγωγή των καλλιεργειών στην Αίγυπτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος