Εορδαία: Ενημέρωση για τα έργα διαχείρισης λυμάτων

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιείται από την Π.Ε. Κοζάνης σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας, το έργο διαχείρισης των λυμάτων λεκάνης απορροής Εορδαίας. Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για το σοβαρότερο περιβαλλοντικό έργο της Περιφέρειας, που αφορά στην απαλλαγή και προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας από τα αστικά λύματα του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Αμυνταίου.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, ενημερώνοντας αναλυτικά για την πορεία του έργου, κάνει γνωστό ότι έχουν συμβασιοποιηθεί τα υποέργα:

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Προαστίου και Ασβεστόπετρας στον κόμβο νότιας εισόδου, προϋπολογισμού 3.469.354 ευρώ.

-Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων περιοχής κόμβου ΑΕΒΑΛ σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας, προϋπολογισμού 853.200 ευρώ.

-Και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας, προϋπολογισμού 2.338.709 ευρώ.

Σε διαδικασία δημοπράτησης είναι τα υποέργα:

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Καρυοχωρίου και Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός μεταφοράς λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας των οικισμών Καρυοχωρίου και Αγίου Χριστοφόρου, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πενταβρύσου και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς

λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας, προϋπολογισμού 2.035.645 ευρώ.

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Ανατολικού, προϋπολογισμού 2.124.000 ευρώ.

-Και αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας- Δευτεροβάθμια επεξεργασία, προϋπολογισμού 1.612.903 ευρώ.

Ταυτόχρονα στην τελική φάση υλοποίησης είναι από τον Δήμο Αμυνταίου και το έργο: «Κατασκευής υποδομών αστικών αποβλήτων της Δημοτικής Ενότητας Φιλώτα», ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας. Τα υποέργα που θα εκτελεστούν στη Δ.Ε. Φιλώτα είναι:  Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες, προϋπολογισμού 5.550.490 ευρώ. Κατασκευή εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης, προϋπολογισμού 1.568.619 ευρώ. Και κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Φιλώτα, προϋπολογισμού 2.175.492 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων φτάνει τα 24.028.412 ευρώ.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος