Εορδαία: Εγκαταλελειμμένο το φράγμα του Περδίκκα

Στην εγκατάλειψη έχει παραδοθεί ο χώρος του φράγματος του Περδίκκα, ένας τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία ξεκίνησαν συζητήσεις με τον Δήμο Εορδαίας και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για την αξιοποίηση του.

Το φράγμα λειτούργησε το 1962 τροφοδοτώντας με νερό το εργοστάσιο της πρώην ΑΕΒΑΛ, για κάποια χρόνια στη διπλανή τεχνητή Λίμνη διοργανώνονταν Κωπηλατικοί Αγώνες αλλά και διαγωνισμοί Αθλητικής Αλιείας,  διοργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ, κατά την περίοδο της καραντίνας  προσείλκυσε το ενδιαφέρον περιπατητών.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περδίκκα, Φώτης Κεμερλής κάνει λόγο για «πλήρη εγκατάλειψη» και αναφερόμενος στο αντλιοστάσιο μιλά για βανδαλισμούς και καταστροφές από επιτήδειους. Παράλληλα επισημαίνει, ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τα παιδιά, αφού η κατασκευή είναι πεπαλαιωμένη και δεν έχει συντηρηθεί, ώστε να παρέχει τη στοιχειώδη ασφάλεια. Σημειώνει ακόμη ότι μετά το κλείσιμο της πρώην Βιομηχανίας Αζωτούχων Λιπασμάτων (1991), η οποία περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου, το φράγμα συνεχίζει να  υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά την τεχνητή Λίμνη η οποία εμπλουτίζεται, κατά τις περιόδους που επιτρέπεται η Αλιεία, με γόνους, παρατηρείται πτώση της στάθμης των υδάτων της, γιατί είναι σαθρός ο πυθμένας της.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος