Εορδαία: Διαμαρτυρίες στις Κοινότητες για την έλλειψη νερού

Μεγάλες διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα της λειψυδρίας σε Κοινότητες της Εορδαίας, και καθημερινά εντείνονται οι φωνές και οι διαμαρτυρίες κατοίκων επειδή δεν έχουν νερό ούτε για να πιουν αλλά ούτε και για την ατομική καθαριότητά τους, ενώ οι ανάγκες για γενικότερη οικιακή χρήση παραμένουν σε αναμονή, μέχρι να υδροδοτηθεί το δίκτυο.

Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο με την κατασπατάληση των αποθεμάτων είτε για τις διαβροχές των αυλών είτε ακόμη για την άρδευση των κήπων, με συνέπεια ορεινές περιοχές Κοινοτήτων «να λένε το νερό νεράκι» και οι Πρόεδροι να απευθύνουν εκκλήσεις για περιορισμό των δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Εορδαίας, Δημήτριος Τσεχελίδης, κάνει λόγο για παλαιό δίκτυο ύδρευσης, λέει ότι σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν πλαστικά μπουκάλια με νερό να επιπλέουν στις δεξαμενές, και τονίζει ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες ώστε να επιδιορθωθούν οι όποιες βλάβες και να ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία του νερού. Σε ό,τι αφορά το μείζον για πολλές Κοινότητες πρόβλημα με τις καλλιέργειες πηγών, ο κ. Τσεχελίδης αναφέρει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τις Κοινότητες Εμπορίου και Άρδασσας, και συστήνει στους κατοίκους τη συνετή διαχείριση των υδάτινων πόρων αποφεύγοντας την αλόγιστη χρήση τους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος