Εορδαία: Διαχείριση λυμάτων σε Ανατολικό, Πεντάβρυσο, Περδίκκα

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Εσωτερικό δίκτυο λυμάτων οικισμού Πεντάβρυσου – Ανατολικού και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμού Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας, υπέγραψε, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.5 εκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον, θα χρηματοδοτηθούν υποστηρικτικές εργασίες, καθώς και δαπάνες επίβλεψης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Δικαιούχοι της Πράξης είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Εορδαίας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Με την ολοκλήρωση του έργου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης των λυμάτων των οικισμών Πενταβρύσου και Ανατολικού του Δήμου Εορδαίας, καθώς το έργο θα έχει και θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης της λίμνης Βεγορίτιδας.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος