Εορδαία: Δέκα κυνηγετικοί σκύλοι χάθηκαν σε 5 μήνες στο Βέρμιο – Απειλητική αύξηση των λύκων 

Δέκα κυνηγετικοί σκύλοι έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο πεντάμηνο- κατά τις  περιόδους όπου επιτρεπόταν η θήρα- σε περιοχές των οικισμών κοντά στον Ορεινό Όγκο του Βερμίου με τους κυνηγούς να αναφέρουν ότι έχουν κατασπαραχθεί από λύκους, ο πληθυσμός των οποίων έχει αυξηθεί ανησυχητικά.

Λίγο πριν την τελευταία απόφαση για την απαγόρευση της θήρας, κάτοικος από το Μεσόβουνο που είχε βγει για κυνήγι με τους έξι σκύλους του, διαπίστωσε ότι οι δύο σε διάστημα ενός τετάρτου είχαν εξαφανιστεί για να βρει λίγο αργότερα τα κουφάρια τους. Ο ίδιος κάνει λόγο για αγέλες λύκων που περιφέρονται στη γύρω περιοχή. Όπως σημειώνει το φαινόμενο με τους υπερπληθυσμούς των άγριων αυτών ζώων παρατηρείται την τελευταία τριετία, και συγκριτικά με το παρελθόν, όπου οι θανατηφόρες επιθέσεις στους κυνηγετικούς σκύλους ήταν περιορισμένες, φέτος ειδικότερα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ