Εορδαία: Αρνητικό το πρόσημο της φετινής παραγωγής για τους Αγρότες

Απογοητευτικός για τους αγρότες ο απολογισμός της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, με την παραγωγή σε όλη την γκάμα των προϊόντων να παρουσιάζει μείωση συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές που υπερβαίνει το 60%, ενώ τη χαριστική βολή έδωσε ο καύσωνας που είτε προκάλεσε εγκαύματα στα φυτά  είτε έκαψε τη σοδειά.

Τον παγετό, την ανομβρία και την ακαρπία της Άνοιξης, διαδέχθηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού  με συνέπεια και ειδικότερα για τα σιτηρά, τα στάχυα, σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουν καρπό και να είναι κούφια. Το ίδιο ισχύει και για τις ξερικές καλλιέργειες,  καθώς επίσης και για τα αρωματικά φυτά όπου η απόδοση θα επηρεάσει την ποιότητα του αποσταγμένου ελαίου, με εξαίρεση  ίσως τις αρδευόμενες
εκτάσεις, αν και εκεί με τις διακυμάνσεις των καιρικών συνθηκών και την συνεχή  άρδευση, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το φαινόμενο του σοκ των φυτών.

Όπως δηλώνει ο αγρότης Σίμος Κουτρούδης, «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για πολύ κόσμο» προβλέποντας για τα επόμενα χρόνια εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Θα καλλιεργούμε και θα έχουμε ακαρπίες».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος