Εντείνονται οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων της Γέφυρας των Σερβίων

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Αυτό δήλωσε ο  Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ωστόσο η ταλαιπωρία των κατοίκων που πλέον δεν μπορούν να περάσουν από την γέφυρα Σερβίων συνεχίζεται, ενώ με χαμηλές ταχύτητες η διέλευση από τη γέφυρα Ρυμνίου.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου υπάρχει άμεση εμπλοκή του κεντρικού κράτους στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από το κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων.

 Έτσι με 2,5 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη συντήρησης του συνόλου της γέφυρας, ενώ 800 χιλ. ευρώ θα διατεθούν για την βελτίωση των εναλλακτικών διαδρομών, αφού ο Νομός είναι κυριολεκτικά κομμένος στα δύο καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι από το Βελβεντό και τα Σερβία αλλά κι από Κοζάνη θα πρέπει καθημερινά να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις και μόνο μέσω της γέφυρας Ρυμνίου.

Γίνονται προσπάθειες να γίνει καθαρισμός του επαρχιακού δικτύου και προχωρούν οι εργασίες  τοποθέτησης διαγραμμίσεων, ενώ υπάρχουν επιπλέον προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν όπως σε κεντρικά σημεία τοπικών κοινοτήτων όπου διέρχονται λεωφορεία αλλά και Ι.Χ. καθώς πολλές φορές δημιουργείτε κίνδυνος ακόμα και για την ασφάλεια των ίδιων των οδηγών αλλά και των κατοίκων.

Επίσης σε σύσκεψη υπήρξε επικοινωνία με την 3η ΥΠΕ για να στελεχωθούν ακόμα περισσότερο τα κέντρα υγείας Βελβεντού και Σερβίων καθώς είναι δύσκολο να μετακινούνται κυρίως οι ηλικιωμένοι, ενώ για τους μαθητές προκρίνεται η εναλλακτική λύση μέσω του Βαθυλάκου.

Αύριο το απόγευμα σε σύσκεψη που θα γίνει στο Βελβεντό θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει ο δρόμος που οδηγεί στην Κοζάνη από το Βελβεντό μέσω του φράγματος Πολυφύτου.

Ρεπορτάζ Κοζάνη Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος