Εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών σε Γρεβενά και Βόιο Κοζάνης

Την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, εορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών, διοργανώνει  Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών. Η εκδήλωση, με προσκεκλημένη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Π.Ε. Γρεβενών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Στο πλαίο της εκδήλωσης θα γίνει  παρουσίαση του εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου «Ο άη-Γιώργης ο Φουστανελάς». Θα μιλήσουν σχετικά οι: Βασίλειος Στουγιάννης, Δάσκαλος 4ου Δημοτικού Σχολείου, Χριστίνα Ματτιάκη, Θεολόγος-εικαστικός 1ου Γυμνασίου Γρεβενών, Πέτρος Καράκαρης, εικαστικός 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Γρεβενών. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών.

Οι εκδηλώσεις στο Βόιο

Εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών διοργανώνουν ο Δήμος Βοΐου και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος Ελένη Παπανικολάου».

Αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου θα τελεστή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας και μνημόσυνο στην μνήμη των Ευεργετών – Δωρητών και εκπαιδευτικών των εκπαιδευτηρίων της πόλης. Ομιλητής θα είναι ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, Δρ. Ματθαίου Νικόλαος. Θα ακολουθήσει, μετά τη Θεία Λειτουργία, δεξίωση στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Στις 12:00 θα δοθεί Συναυλία των καθηγητών μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» προς τιμή των Ευεργετών – Δωρητών, συνταξιοδοτηθέντων και εν ενεργεία εκπαιδευτικών, καθώς και των μαθητών των σχολείων της Σιάτιστας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος