ertnews.gr

Ε.Β.Ε Κοζάνης-Νίκος Σαρρής: Συνάντηση με  Άδ. Γεωργιάδη-Πρόταση 5 αξόνων

13/01 13:08
Ε.Β.Ε Κοζάνης-Νίκος Σαρρής: Συνάντηση με  Άδ. Γεωργιάδη-Πρόταση 5 αξόνων

 Την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων και έργων στην Δυτ. Μακεδονία,  στο πλαίσιο της φάσης μετάβασης και της απολιγνιτοποίησης στην περιοχή, θα ζητήσει από τον Υπουργό  Ανάπτυξης  Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος Ε.Β.Ε της Π.Ε Κοζάνης Νίκος Σαρρής, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις  11 το πρωί, στην Αθήνα.

«Εάν δεν υποστηριχθεί ουσιαστικά η περιοχή, δεν θα υπάρξει  επόμενη ημέρα στη Δυτ. Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά  σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε, κάνοντας γνωστό ότι «οι προτάσεις του Επιμελητηρίου, θα κινηθούν σε 5 άξονες, οι οποίοι περιλαμβάνουν την λειτουργία ειδικής φορολογικής ζώνης για την προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρήσεων, την άμεση αποκατάσταση και αξιοποίηση 150.000 στρεμμάτων στην περιοχή, την σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτ. Μακεδονίας με την Θεσσαλονίκη, την Ηγουμενίτσα και τα Βαλκάνια, την ίδρυση τεχνολογικών πάρκων και τη σύνδεση με το Νέο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, καθώς επίσης και την αξιοποίηση της «βιομηχανικής κουλτούρας» στον τομέα των κατασκευών λόγω της ΔΕΗ, για την παρουσία  μεγάλων τεχνικών εταιρειών και επιχειρήσεων».

Ε.Β.Ε Κοζάνης-Νίκος Σαρρής: Συνάντηση με  Άδ. Γεωργιάδη-Πρόταση 5 αξόνων

Παρουσία και της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, ο κ. Σαρρής θα περιγράψει στον κ. Γεωργιάδη,  κατά την συνάντηση του στο Υπουργείο, τις έντονες  αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στο ενεργειακό κέντρο και όπως πρόσθεσε «υπάρχει απόλυτη ανάγκη για άμεσες αποφάσεις  από την Κυβέρνηση, αφού η Δυτ. Μακεδονία είναι πρώτη στην ανεργία, στην γήρανση και την μείωση του πληθυσμού, όπως επίσης και στην μείωση του Α. Ε. Π , το οποίο στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις δραστηριότητες της ΔΕΗ».

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version