Δυτική Μακεδονία: Oι Δήμοι Εορδαίας και Γρεβενών επιλέχθηκαν για παροχή τεχνικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Πενήντα ένας Δήμοι στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών οι Δήμοι Εορδαίας και Γρεβενών, μαζί με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας, επιλέχθηκαν για να λάβουν τεχνική βοήθεια, σχετικά με την καταγραφή και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της ανάπτυξης δράσεων και την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Εορδαίας, η επιλογή έγινε ύστερα από αίτηση στη δεύτερη πρόσκληση του Συμβουλευτικού κόμβου για την Ενεργειακή φτώχεια ενώ η δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνικής βοήθειας δρομολογήθηκε από το Συμβουλευτικό Κόσμος, κορυφαία πρωτοβουλία της Ε Ε που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή επιτροπή κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η παροχή τεχνικής βοήθειας εξυπηρετεί τον στόχο της υψηλής ποιότητας εξατομικευμένης υποστήριξης στους Δήμους για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής φτώχειας.

Ήδη ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Κόμβο για την Ενεργειακή φτώχεια και τους εμπειρογνώμονες από το ΙΝΖΕΒ ΑΜΚΕ καταρτίζοντας σχέδιο που περιγράφει τις δραστηριότητες για τη διάγνωση της Ενεργειακής Φτώχειας στο Δήμο και τα αποτελέσματα, που θα προκύψουν μέσω Ερωτηματολογίου, θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή δράσεων για τις ομάδες που επηρεάζονται από την ενεργειακή φτώχεια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος