Δ. Μακεδονία: Κορυφώνονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κοζάνη: Κορυφώνονται οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Με ένα πλούσιο τριήμερο κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κοζάνη. Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει: στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία SOURD GAMES με διοργανωτές τους Προσκόπους και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κοζάνης. Στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία η βραδιά είναι αφιερωμένη στα Γρεβενά με την εμφάνιση διαφόρων συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή. Στις 8 το βράδυ εμφάνιση του φανού Κόζιανη. Στις 8:30 το βράδυ εμφανίζεται ο φανός Αλώνια. Στις 9 το βράδυ άναμμα φανών και γλέντι στο χώρο των φανών Αλώνια και Κόζιανη. Το Σάββατο 9 Μαρτίου βραδιά Μικρασίας – Καππαδοκίας και συλλόγων της πόλης. Στις 6:30 εμφανίζονται διάφοροι σύλλογοι, στις 7 το απόγευμα εμφανίζονται διάφοροι σύλλογοι  Μικρασιατών από την περιοχή. Στις 7:30 το απόγευμα επίσης εμφανίζονται χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών συλλόγων Κοζάνης. Στις 9 το βράδυ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μοντέρνους χορούς. Και η βραδιά κλείνει με πάρτι νεολαίας στην κεντρική πλατεία Κοζάνης,  στις 10 το βράδυ ,σε μια διοργάνωση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κοζάνης. Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς 10 Μαρτίου στις 11 το πρωί θα γίνει ιστορική ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με την ξεναγό Έλενα Τσιόπτσια, με σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο. Στις 3 το μεσημέρι ξεκινά η παρέλαση αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων και μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία θα γίνει άναμμα κεντρικού φανού από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο. Στις 6 το απόγευμα παρέλαση ομάδας κρουστών και το βράδυ στις 8:30 άναμμα όλων των φανών.

 

Κοζάνη: Σερβιώτικο Καρναβάλι

Το πρόγραμμα του Σερβιώτικου Καρναβαλιού για το τριήμερο περιλαμβάνει: Σήμερα Παρακσευή 8 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα αποκριάτικο πάρτι στο κλειστό γήπεδο από την Αναγέννηση Σερβίων. Στις 8 το βράδυ άναμμα φανού Ζευγαλάτια. Το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ άναμμα φανού Μπϊατζη. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι παρέλαση αποκριάς. Στις 6 το απόγευμα κάψιμο καρνάβαλου και άναμμα κεντρικού φανού στην πλατεία Σερβίων. Στις 8 το βράδυ άναμμα φανού Καστανιά.

 

Κοζάνη: Αποκριές στο Βόιο

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στην Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης  στις 6:30 το απόγευμα θα γίνει άναμμα κλαδαριάς από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Επαρχίας Βοϊου με εδέσματα και μουσική. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 4:30 το απόγευμα θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων. Μετά το τέλος της παρέλασης ακολουθεί άναμμα κλαδαριάς. Στην Τοπική Κοινότητα Τσοτυλίου την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα γίνει παρέλαση Καρναβαλιστών και αρμάτων και στη συνέχεια άναμμα κλαδαριάς στην πλατεία Αγίας Μαρίνας. Στην Τοπική Κοινότητας Γαλατινής, την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, γλέντι στην κεντρική πλατεία , στις 8 το βράδυ Άναμμα Κλαδαριάς και στις 9 το βράδυ άναμμα κλαδαριών σε όλες τις γειτονιές. Στην Τοπική Κοινότητα Εράτυρας την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ Άναμμα κλαδαριάς σε γειτονιές του χωριού. Στην Τοπική Κοινότητα Καλονερίου την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι παρέλαση καρναβαλιών  και στις 7 το απόγευμα άναμμα κλαδαριάς στην πλατεία με μουσική. Στην Τοπική Κοινότητα Πελεκάνου την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ άναμμα κλαδαριάς, κεράσματα και μουσική. Στην Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου επίσης την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ άναμμα καψαλιάς στην πλατεία Λόντζια με αποκριάτικα τραγούδια, παραδοσιακά φαγητά και κρασί.

 

 

Γρεβενά: Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και στον Δήμο Γρεβενών με ένα τριήμερο ξεφαντώματος. Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9 το πρωί  Γρεβενιώτικο γλέντι με την τοπική ορχήστρα στο 1ο ΓΕΛ, στις 11 το πρωί Μανιταρογλέντι : μαγειρική με εδέσματα μανιταριών από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και το μουσείο Μανιταριών Λάβδας. Στις 12 το μεσημέρι Αποκριάτικη παρωδία του παραδοσιακού γάμου από τους μαθητές των Λυκείων της πόλης. Στις 2 το μεσημέρι Συναυλία με τοπικό σχήμα «Tipota the Masony”. Στις 5 το απόγευμα DJ  με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού. Στις 6:30 το απόγευμα Συναυλία με το τοπικό σχήμα «Τρίτωνες». Στις 8:30 το βράδυ συναυλία με ροκ μουσικό σχήμα. Από της 7 το απόγευμα μέχρι της 9 το βράδυ στην μικρή πλατεία Γρεβενιώτικο γλέντι με τοπική ορχήστρα και στις 9 το βράδυ η Μπάντα κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών με βαρέλια στην μικρή πλατεία. Το Σάββατο 9 Μαρτίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει: στις 11 το πρωί εκδήλωση για παιδιά – αποκριάτικο πα΄ρτι, στις 12 το μεσημέρι θα περιφέρονται στον δρόμο δύο μπάντες κρουστών από το Κιλκίς και από το Βόλο. Στις 5 το απόγευμα DJ με αποκριάτικα τραγούδια για παιδιά Δημοτικού. Στις 6:30 το απόγευμα Γρεβενιώτικο γλέντι με τοπική ορχήστρα στην μικρή πλατεία. Στις  8:30 το βράδυ Συναυλία με το τοπικό μουσικό σχήμα « Pindos Atletico” . Στις 8:30 το βράδυ ποντιακό γλέντι στην μικρή πλατεία. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι Απουκ….run,  στην μικρή πλατεία , οι δρομείς υγείας Γρεβενών και η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών διοργανώνουν παρωδία αγώνα δρόμου μασκαρεμένων παιδιών και νέων. Στις 8 το βράδυ γίνεται άναμμα αποκριάτικων φανών.

 

Γρεβενά: Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Δεσκάτη

Ένα τριήμερο Αποκριάτικων εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί στο Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών με την ονομασία « Μπούρμπουλος και Ανακατωσιά». Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί καρναβαλίστικο πάρτι με κλόουν για όλα τα σχολεία στο Δημοτικό του Καρπερού. Στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Δεσκάτης πάρτι για όλα τα σχολεία με dj, κλόουν, και παρουσία αρμάτων στο χώρο, με εδέσματα και εκπλήξεις. Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Δεσκάτης πάρτι με κλόουν για τους μικρούς φίλους. Την ίδια μέρα στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη παρέλαση στη Δεσκάτη από το γυμνάσιο προς την κεντρική πλατεία και θα ακολουθήσει κάψιμο του Μπουρμπούλου. Επίσης την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Καρπερό άναμμα φανών στην κεντρική πλατεία.

 

Πτολεμαίδα: Οι Βλατσιώτες ανάβουν τις κλαδαριές

O Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαίδας « Ο Προφήτης Ηλίας» τηρεί και φέτος το παραδοσιακό έθιμο της «Κλαδαριάς». Την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Βλάστης θα ανάψει η Μεγάλη Κλαδαριά με την Πολιτιστική Εταιρεία, την Κοινότητα και τους Επαγγελματίες του χωριού, να προσφέρουν στους επισκέπτες, άφθονο κρασί, εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα, πίτες, λαχταριστές γεύσεις από ψητό αρνί, υπό τους ήχους της Ορχήστρας «Γιούμπουρα»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ