Δυτ. Μακεδονία: Τηλεδιασκέψεις περιφερειάρχη για ενεργειακές κοινότητες, Ζώνη Καινοτομίας και τηλεϊατρική

Τις προτάσεις του για την πρόκριση των ενεργειακών κοινοτήτων που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από Δυτικομακεδόνες έθεσε ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας στον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, και τον αντιπεριφερειάρχη Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης, Στέργιο Κιάνα.

Στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε η συνεργασία του Συνδέσμου με την Περιφέρεια για την κατάρτιση πρότασης διαμόρφωσης ειδικού θεσμικού πλαισίου αναφορικά με την εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και τον Τεχνικό Σύμβουλο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ίδρυση της Ζώνης Καινοτομίας και Θερμοκοιτίδας Καινοτόμων Επιχειρήσεων, με το σχετικό πλαίσιο να αναμένεται να προετοιμαστεί έως το καλοκαίρι, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση και να έρθει ως ειδικός νόμος στη Βουλή.

Στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε  και η συζήτηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων και εκπροσώπους των Συλλόγων  ΑΜΕΑ, όπου με τη συμμετοχή και του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, κ. Τοπαλίδη, διερευνήθηκε η δυνατότητα εφαρμογής προγράμματος τηλεϊατρικής στην Περιφέρεια.

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης δράσης έγινε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αγγελίδη, και στόχο έχει την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους πολίτες ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ