Δυτ. Μακεδονία: «Πρώτη δικαίωση» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις

Την  ικανοποίηση τους για την απόφαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, να ανακαλέσει τα δικαιώματα όσων με «αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες» το 2020, καρπώθηκαν  επιδοτήσεις από τον οργανισμό, στο πλαίσιο του εθνικού αποθέματος, εκφράζουν  αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι, στην Δυτ. Μακεδονία.

Δυτ. Μακεδονία: «Πρώτη δικαίωση» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσειςΣε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Κοζάνης, η Πρόεδρος  του   Αγροτικού  Συλλόγου του  Δήμου  Αμυνταίου, Διαμάντω  Κρητικού, έκανε λόγο για «μία πρώτη μερική δικαίωση» των αγώνων που  έγιναν- ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες- για την ανάδειξη του θέματος αυτού, όπου στο αρμόδιο Υπουργείο , τον ΟΠΕΚΕΠΕ και όλους τους φορείς, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι έλαβαν επιδοτήσεις άτομα εκτός Δυτ. Μακεδονίας που δεν ασκούν καμία αγροτική δραστηριότητα  και δήλωσαν ως βοσκότοπους , στρέμματα στον Γράμμο και  στο Καϊμακτσαλάν, καθώς και άλλες εκτάσεις στην περιοχή, ακόμη και ως αγριελιές».

Η κ. Κρητικού σημείωσε ότι «σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ , ακυρώνονται όλες οι παράτυπες διαδικασίες και μεταβιβάσεις και ζητείται η επιστροφή αυτών των χρημάτων για το 2020, στο εθνικό απόθεμα, προκειμένου να δοθούν στους πραγματικά δικαιούχους κτηνοτρόφους και αγρότες».

Η νέα απόφαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά, αφορά και τις διαδικασίες των επιδοτήσεων για το 2021, αφού τον Δεκέμβριο γίνονται και οι οριστικές πληρωμές στους δικαιούχους. Ωστόσο, οι  εκπρόσωποι των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, ζητούν να επεκταθεί η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ  και να επιστραφούν τα χρήματα και από  τα προηγούμενα έτη, μέχρι και το 2017.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος