Δυτ. Μακεδονία: Προγράμματα για τις βελτιώσεις των ΤΟΕΒ και της αγροτικής οδοποιίας

Σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων και εκπροσώπων των ΤΟΕΒ, έγινε χθες Τρίτη στην Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη προετοιμασία για την υποβολή των προτάσεων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά έργα αγροτικής οδοποιίας και έγγειες βελτιώσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης θα πρέπει, τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι, που είναι δικαιούχοι των δύο προγραμμάτων, με τη βοήθεια και των εκπροσώπων των ΤΟΕΒ να ετοιμάσουν τις καλύτερες προτάσεις, ώστε αυτές να πάρουν τις μέγιστες βαθμολογίες και να ενταχθούν σ’ αυτά.

Το πρώτο πρόγραμμα, που αφορά τις έγγειες βελτιώσεις, είναι συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης, Χρήστος Αμπατζίδης, δικαιούχοι είναι τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι, που έχουν στην εποπτεία τους ΤΟΕΒ, ενώ το μέγιστο κάθε πρότασης είναι τα 2 εκ. ευρώ και η κατάθεσής τους μέχρι το Μάιο.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της αγροτικής οδοποιίας ο κ. Αμπατζίδης τόνισε ότι αφορά αποκλειστικά τους Δήμους και είναι μέγιστου προϋπολογισμού κάθε πρότασης 500 χιλιάδων ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ, με προθεσμία τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Θωμάς Μάνος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων και στην καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος