Παρατείνεται και για το 2026 η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για τη Δυτική Μακεδονία η απαλλαγή για το έτος 2026 αφορά:
-Ακίνητα που βρίσκονται εντός του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, ο οποίος έχει κηρυχθεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση.
-Ακίνητα που βρίσκονται στους πολεοδομικά ανενεργούς οικισμούς Πεπονιάς, Πολύλακκου, -Αξιοκάστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας, Πανάρετης και Πυλωρίου του Δήμου Βοΐου.
-Ακίνητα των υπό μετεγκατάσταση οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσόλακκου Γρεβενών.
-Και κτίσματα και οικόπεδα που βρίσκονται στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Κοζάνης που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.
Οι πολίτες που ενδεχομένως έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά δεν απαιτείται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η προβλεπόμενη απαλλαγή θα αποτυπωθεί με νέα εκκαθάριση που θα γίνει εντός του Απριλίου.
Τυχόν ποσά που θα καταβληθούν και αφορούν τα απαλλασσόμενα από τον φόρο ακίνητα θα συμψηφιστούν ή θα επιστραφούν στους δικαιούχους άμεσα με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης.
ΣΥΝΤΑΞΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος