Δυτ. Μακεδονία: Πανελλαδικός συντονισμός και επιτροπή αγροτικών συλλόγων, για τις «παράνομες» επιδοτήσεις

 Σε  πανελλαδικό συντονισμό, προχωρούν αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι από ολόκληρη τη χώρα, μετά τις καταγγελίες για «παράνομες επιδοτήσεις» και «αδιαφανείς  διαδικασίες», σχετικά με την κατανομή των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, από το Εθνικό απόθεμα.

Στις 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική συνάντηση-συγκέντρωση στον Τύρναβο, με την παρουσία και αγροτικών συλλόγων από την Δυτ. Μακεδονία, στην οποία συζητήθηκε το θέμα των επιδοτήσεων, για το οποίο αποφάσισαν να κινηθούν και νομικά, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων και των αγροτών.

Δυτ. Μακεδονία: Πανελλαδικός συντονισμός και επιτροπή αγροτικών συλλόγων, για τις «παράνομες» επιδοτήσειςΣτο πλαίσιο αυτό, συγκροτήθηκε και 17μελής ομάδα εργασίας , στην οποία συμμετέχει και η Πρόεδρος του   Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου, Διαμάντω  Κρητικού, η οποία σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόνισε ότι «άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον κτηνοτροφικό και αγροτικό τομέα και βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας, συνεχίζουν να καρπώνονται χρήματα δικαιούχων κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής, στην Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και αλλού, δηλώνοντας βοσκοτόπια και δημόσιες εκτάσεις , ακόμη και στον Γράμμο , όπως και στο  Καϊμακτσαλάν».

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων δεν είναι ικανοποιημένοι από τις πρώτες απαντήσεις που έλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το θέμα και ζητούν «ουσιαστικούς , εκτεταμένους και πλήρεις ελέγχους, ώστε να σταματήσουν και να ακυρωθούν αυτές οι διαδικασίες, αλλά και να επιστραφούν τα χρήματα των επιδοτήσεων, στους πραγματικούς δικαιούχους».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος