Δυτ. Μακεδονία: Ο  Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ,  για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την  αντίθεση  του  στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις ερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές, με βάση  το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση που αναμένεται να ψηφισθεί στην Βουλή το Φθινόπωρο -αντικαθιστώντας τον «Καλλικράτη»- επανέλαβε ο Πρόεδρος της  Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων –Π.Ε.Δ- Δυτικής Μακεδονίας και  Δήμαρχος Φλώρινας,  Γιάννης Βοσκόπουλος.

Ενημερώνοντας  τα μέλη της διοίκησης στην Π.Ε.Δ  Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσφατη συνάντηση που είχε στις             Πρέσπες  με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Βοσκόπουλος  στάθηκε και στην διαφωνία που εξέφρασε στον κ. Τσίπρα , για την  κυβερνητική πρόθεση  μείωσης της  διάρκειας των αυτοδιοικητικής θητείας από πέντε σε τέσσερα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι «είναι λίγα τα 4 χρόνια για να μπορέσουν να προγραμματίσουν σωστά το έργο τους  και να λειτουργήσουν ουσιαστικά οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές».

Στο πλαίσιο των αλλαγών που θα επιφέρει ο Νέος Νόμος που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη», ο   Πρόεδρος της Π.Ε.Δ  Δυτ. Μακεδονίας, σε δηλώσεις του στην Κοζάνη, επεσήμανε ότι «υπάρχει συμφωνία με την θέση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,   για χρονική αποσύνδεση των Αυτοδιοικητικών εκλογών από τις  Βουλευτικές και τις Ευρωεκλογές ,ώστε να μην συμπίπτουν χρονικά και να μην επιτρέπεται η άμεση παρέμβαση πολιτικών παραγόντων».

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, ο  κ. Βοσκόπουλος τόνισε  ότι «δεν συζητήθηκε  με  τον Πρωθυπουργό το θέμα των χωροταξικών αλλαγών», ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι  «πλην της περίπτωσης του Βελβεντού που ζητά την αυτονόμηση του ως ξεχωριστός Δήμος, δεν υπάρχουν επίσημα και ουσιαστικά,   άλλες τέτοιες περιπτώσεις στην Δυτ. Μακεδονία».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ:  Αντώνης Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος