Δυτ. Μακεδονία: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία» – Δηλώσεις Ν. Σαρρή  

Την εξεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για την εξασφάλιση της δημόσιας συμμετοχής, καθώς και την ένταξη των 640 αιτήσεων από τη Δυτ. Μακεδονία στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία» ζήτησε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κοζάνης ο  πρόεδρος του Ε.Β.Ε στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κοζάνης, Νίκος Σαρρής.

«Ήταν ανέλπιστα μεγάλο, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών στη Δυτ. Μακεδονία για το πρόγραμμα αυτό, το οποίο δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις, μέσω της χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού υποδομών και εγκαταστάσεων, όπως και την επιδότηση της απασχόλησης», τόνισε ο κ. Σαρρής, κάνοντας γνωστό ότι «από τα 45 εκατομμύρια της δημόσιας συμμετοχής  που απαιτούνται, έχουν εξασφαλισθεί μέχρι τώρα μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ, από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας».

Δυτ. Μακεδονία: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία» – Δηλώσεις Ν. Σαρρή   

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Νίκος Σαρρής, ζητά με επιστολές και παρεμβάσεις του στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς να εγκριθούν και οι 640 αιτήσεις στη Δυτ. Μακεδονία -λόγω και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών με την απολιγνιτοποίηση και το συνεχές lockdown και κλείσιμο των καταστημάτων- ενώ σε ό,τι αφορά την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων δημόσιας συμμετοχής για την υλοποίηση του προγράμματος «Επιχειρηματική Ευκαιρία», προτείνει να εξασφαλισθούν από το ταμείο απολιγνιτοποίησης και το ταμείο ανάκαμψης.

Σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή για τα κριτήρια, τα ποσά και τις διαδικασίες του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία», ο κ. Σαρρής υποστήριξε ότι «υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, αλλά δεν διαπιστώθηκε αδιαφάνεια, ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος