Δυτ. Μακεδονία: Κατάθεση μελέτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, για τη μεταλιγνιτική περίοδο

Μελέτη  για την μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική περίοδο, αποστέλλει μέχρι αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου ,   σε όλους τους θεσμικούς φορείς και αρχές της περιοχής, το περιφερειακό παράρτημα  του Γεωτεχνικού  Επιμελητηρίου  (ΓΕΩΤ.Ε.Ε) , το οποίο θα παρουσιάσει και επίσημη την σχετική μελέτη, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει σε δύο εβδομάδες.

Αυτό έκανε γνωστό,  σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του παραρτήματος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στην  Δυτική Μακεδονία Θεόδωρος Σιόγκας, προσθέτοντας ότι «η μελέτη αποτέλεσε προϊόν πολύμηνης εργασίας ειδικής επιστημονικής ομάδας, την οποία  είχε συστήσει το Επιμελητήριο».

«Η  Δυτ. Μακεδονία φθίνει συνεχώς τα 12 τελευταία χρόνια και αναμένεται η απολιγνιτοποίηση να επιδεινώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο κ. Σιόγκας, καταδεικνύοντας την ανάγκη για «άμεσα υλοποιήσιμο αναπτυξιακό σχέδιο, με μέσα , ανθρώπινο δυναμικό και πόρους στην περιοχή».

Δυτ. Μακεδονία: Κατάθεση μελέτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, για τη μεταλιγνιτική περίοδο

Προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά της μελέτης που έχει ολοκληρωθεί και δίνεται για συζήτηση και διάλογο σε όλους, στάθηκε σε 4 επίπεδα, τα οποία αναφέρονται στην βραχυπρόθεσμη και άμεση αποκατάσταση των χαμένων θέσεων εργασίας και την αναπλήρωση των εισοδημάτων, την υιοθέτηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης , την  δημιουργία υποδομών με έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη και την στήριξη του Νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με νέα εξειδικευμένα τμήματα , καθώς και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, η οποία περιλαμβάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για την αποκατάσταση εδαφών και την αξιοποίηση τους στην περιοχή του ενεργειακού κέντρου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος