Δ. Μακεδονία: Η “Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή” για τη μελέτη του Δήμου Κοζάνης και την δημόσια υγεία

Την έντονη αντίθεσή της “στα σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας” -όπως υποστηρίζει- εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη του συνδυασμού της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό  Συμβούλιο “Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία”, με αφορμή τις προτάσεις της μελέτης του Δήμου Κοζάνης για τον υγειονομικό χάρτη στην Δυτική Μακεδονία.

«Ουσιαστικά η μελέτη που παραγγέλθηκε από το Δήμο Κοζάνης, είχε σκοπό την δημιουργία Περιφερειακού νοσοκομείου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ στην Κοζάνη, που για να υλοποιηθεί θα έπρεπε να διαλυθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία ασκεί έντονη κριτική στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας για την υγεία και κάνει λόγο για «αφωνία του Περιφερειάρχη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας».

Στην ανακοίνωση ζητείται η πλήρης στελέχωση των δομών υγείας στη Δυτ. Μακεδονία και η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημόσιου Περιφερειακού νοσοκομείου που να καλύπτει όλες τις ανάγκες της περιφέρειας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος