Δυτ. Μακεδονία: Ένταξη εκπαιδευτικής δράσης στο «Ελλάδα 2021»

Σε εκπαιδευτική   δράση που αφορά την  «Διακρατική Μαθητική Κατασκήνωση – Προοπτική Συνεργασίας» και περιλαμβάνει τη συμμετοχή 6 μαθητών της Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκήνωση Values Education Camp  “WE CARE!” 2021 , από 12 έως  18 Ιουλίου 2021 , εντάχθηκε  η   Δυτ. Μακεδονία , από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”.

Η  Επιτροπή  αποφάσισε  την ένταξη της σχετικής  πρότασης που υπέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο Εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών,  μετά την Επανάσταση του 1821.

Η διακρατική μαθητική  κατασκήνωση έχει ως στόχο να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο, καθώς και την αξία των ξένων γλωσσών,  ως μέσο για την εφαρμογή της παιδείας των ανθρώπινων αξιών, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση , « οι Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπούνται κυκλικά  στην κατασκήνωση  και  φέτος -μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν με βάση τα κριτήρια επιλογής- αποφασίστηκε να συμμετάσχει το Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης   Μαυρίδης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος