Δυτ. Μακεδονία: Ενημέρωση του Συμβουλίου για πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σώμα απασχόλησε και το θέμα της ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς τέθηκαν ερωτήματα από την πλευρά της  αντιπολίτευσης σχετικά με τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις του προγράμματος και την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία, αφού αναφέρθηκε στο εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων των 40 εκατ. ευρω, ζήτησε την ομόφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, ώστε να στηριχτεί με κάθε τρόπο ο επιχειρηματικός κόσμος, με νέα  χρηματοδοτικά εργαλεία. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασαπίδης «Για τους ανθρώπους, που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υπάρχει δέσμευση από τον υπουργό Ανάπτυξης για ένα πρόγραμμα στη Δυτική Μακεδονία. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό από την Περιφέρεια εφόσον μας το επιτρέψει η Ε.Ε». Από την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει, όπως ανέφερε ακόμα, η πρόσκληση του ΤΑΔΥΜ για τον τραπεζικό εταίρο και μετά θα αρχίσουν οι δανειοδοτήσεις στις επιχειρήσεις».

Τέλος έγινε ενημέρωση στο Σώμα για τις ζημιές, που δημιουργήθηκαν στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο λόγω της κακοκαιρίας  των τελευταίων ημερών. Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε επίσης ότι αναμένεται η συνάντηση με  ην ΕΤΒΑ  για την ΒΙΠΕ καθώς και την έγκριση χρηματοδότησης  για την έλευση του φυσικού αερίου σε Καστοριά, Μανιάκους, Άργος Ορεστικό και Γρεβενά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος