Δήμος Βοΐου: Συνεχώς γίνονται rapid test για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού

Συνολικά 456 τεστ ταχείας ανίχνευσης για κορονοϊό διενεργήθηκαν στο Δήμο Βοΐου  από τις 23 έως τις 29 Μαρτίου, προκειμένου να αποτυπωθεί η επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής.

Τα τεστ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, στους  οικισμούς, Αυγερινό, Γαλατινή, Εράτυρα, Νεάπολη, Καλονέρι, Μικρόκαστρο, Πεντάλοφο, Τσοτύλι, Παλαιόκαστρο, Δρυόβουνο, Πελεκάνος, Δαμασκηνιά και Σισάνι.

Από τα 456 τεστ που διενεργήθηκαν τα 17 είναι θετικά, για τα οποία έχει ενημερωθεί ο Ε.Ο.Δ.Υ και έχουν συμπεριληφθεί  στις ημερήσιες επίσημες αναφορές

Ωστόσο αύριο Τετάρτη 31 Μαρτίου, πρόκειται να διενεργηθεί έλεγχος ταχείας ανίχνευσης για κορονοϊό στον οικισμό της Γαλατινής, από τις 10.00  έως και τις 14.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Επίσης κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ θα βρίσκεται την Πέμπτη 1 Απριλίου, στη Σιάτιστα, στην είσοδο της πόλης ( Περιοχή Αγίου Νικάνορα), από τις 09.00 έως και τις 13.30 για την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης.

Το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να διενεργούνται συστηματικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Βοΐου, τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στην περιοχή, έχοντας ως κύριο μέλημά της την θωράκιση της Υγείας των πολιτών, προέβη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μετά από πρωτοβουλίες και ενέργειες της, σε επανειλημμένους και εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης για κορωνοϊό και από εξειδικευμένα συνεργεία υγειονομικών του Δήμου, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε χρονική στιγμή, η ακριβέστερη επιδημιολογική εικόνα της περιοχής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος