Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Απάντηση στον Αγροτικό Σύλλογο

Με επιστολή-απάντηση στον  Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού κ. Τζιουρά που κάνει λόγο για «επικίνδυνους αγροτικούς δρόμους», ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού, υπογραμμίζει ότι «πουθενά δεν αναφέρθηκαν εκφράσεις περί οργασμού εργασιών, αντίθετα γίνεται λόγος για προγραμματισμό στην εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών,  ώστε  να καλύπτονται οι ανάγκες των Τοπικών Κοινοτήτων, όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Σε ότι αφορά τα  περί μηχανήματος της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, αναφέρεται ότι ουδεμία ενημέρωση υπήρξε για την παρουσία του μηχανήματος,  παρ’ όλα αυτά όμως μετά τη σχετική διαπίστωση και οδηγία του Αντιδημάρχου,  υπάλληλοι του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό, την περισυλλογή και μεταφορά χόρτων και κλαδιών.

Για  τον  γενικότερο σχεδιασμό, σχετικά με  την Αγροτική Οδοποιία της δημοτικής κοινότητας  Βελβεντού, στην απάντηση της δημοτικής αρχής Σερβίων-Βελβεντού, επισημαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις μήκους 4,2 χιλιομέτρων,  αφού είχε προηγηθεί αντίστοιχα από τη Δημοτική Αρχή η κατάθεση της σχετικής πρότασης, η ένταξη και η δημοπράτηση του έργου.

Την περασμένη εβδομάδα επίσης, ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου των προτάσεων των δήμων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 , όπου η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που αφορά μόνο το Βελβεντό  αξιολογήθηκε θετικά και αναμένεται η τελική ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 223.000 ευρώ και ασφαλτόστρωσης 1,5 χιλιομέτρου επίσης αγροτικής οδοποιίας Βελβεντού.

«Συνολικά  έγιναν  6 χιλιόμετρα  ασφαλτοστρώσεων στο Βελβεντό», σημειώνει η δημοτική αρχή στην απάντηση της, προσθέτοντας ακόμη  ότι  «το πιο σημαντικό αυτή την εποχή είναι η χωρίς προβλήματα υδροδότηση του Βελβεντού και η αποφυγή γεγονότων και καταστάσεων όπως το περασμένο καλοκαίρι», κάτι το οποίο παρακολουθείται  στενά και καθημερινά,  στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος, κοντά στον αγωγό ύδρευσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος