Δημιουργία δικτύου Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας

Την αξία και τα οφέλη της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου αλλά και την αξιοποίηση της προοπτικής των ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας στις αγορές του εσωτερικού και της Ευρώπης, συζήτησαν διεξοδικά οι τυροκόμοι της Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Κασαπίδη και συμμετείχαν τυροκόμοι της Δυτικής Μακεδονίας, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας σε θέματα κοινών ανησυχιών και προβλημάτων. Ο κ. Κασαπίδης πρότεινε τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου [συνεργατικός σχηματισμός – δίκτυο τυροκόμων (cluster) ή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία] με διακριτή ταυτότητα και έδρα στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης, με την ιστορική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη ΦΕΤΑ, διαμορφώνονται πολύ ευνοϊκές συνθήκες για τη ναυαρχίδα της ελληνικής τυροκομίας και για ολόκληρο τον κλάδο, όπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, εφόσον το θέλουν και οι ίδιοι οι τυροκόμοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος